top of page
Search

ATHENS VOICE | Monster Burgers & Beers: τέλεια burgers στην Πρωτογένους

Updated: Apr 30, 2021

Το Monster Burgers & Beers μόλις άνοιξε στην Πρωτογένους με τα τέλεια burgers.



Λένε και ξαναλένε ότι η Πρωτογένους είναι ένας από τους πιο hot/hip/εκκεντρικούς/alternative δρόμους της Αθήνας. Εγώ μία λέξη σκέφτομαι για να την περιγράψω: όρεξη. Η Πρωτογένους είναι ένας δρόμος με πολλή όρεξη. Γεμάτος από ζωή μέρα-νύχτα, κόσμο, πήγαινε-έλα, μουσικές, παρέες και ατελείωτες ιστορίες. Ωραία μπαράκια, έξυπνα μουτράκια, μαγαζιά με vintage διάθεση και ρούχα, ένα τέλειο παγωτατζίδικο (Κόκκιον) στην αρχή του και μια εμβληματική πιτσαρία-club (Crust) στο τέλος του. Ε, ήταν ώρα να προσγειωθεί κάτι νόστιμο και στη μέση του...



Το Monster Burgers & Beers μετακόμισε στα τέλη του Αυγούστου από τον Χολαργό με τη συνταγή της επιτυχίας στο τσεπάκι: τίμια burgers, καλή μπίρα και καθαρόαιμο metal. Ναι, metal (επιτέλους)! Εδώ θα ακούσεις μόνο το συγκεκριμένο είδος μουσικής και μάλιστα στην απαρχή του: από τα ηχεία παίζουν μπάντες αποκλειστικά μεταξύ 1968-1975, μπάντες που αν αναρωτιέσαι για το όνομά τους, μπορείς απλά να ρίξεις μια ματιά στον κατάλογο…  Έχουν «βαφτίσει» σχεδόν όλα τα burger του μενού (με άλλα λόγια ο κατάλογος εκτελεί και χρέη Shazam).


Ιδιοκτήτες είναι η Κατερίνα Μπακάλου και ο Γιώργος Σταυρακάκης (που έχει και το Μπιφτεκάτσι στον Χολαργό). Στην ερώτηση πώς τους ήρθε η ιδέα για ένα μπεργκεράδικο στην Πρωτογένους, ο Γιώργος απαντά: «Καταρχάς το κάναμε γιατί… πεινάγαμε! Είμαστε φαγανά! (γέλια)». Και συνεχίζει: «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, κάτι που να μην το βρίσκεις αλλού, τόσο στο χώρο, όσο και στο φαγητό». Η Κατερίνα που είναι αρχιτέκτονας, σχεδίασε όλο το μαγαζί, από τα τραπέζια μέχρι τον μεγάλο αριστουργηματικό πετρόλ καναπέ. Το αποτέλεσμα είναι ένας πανέμορφος, ρετρό χώρος, που τραβάει τα βλέμματα από μακριά, με το vintage ψυγείο από τα 60s να είναι το πιο πολυφωτογραφημένο  στοιχείο του μαγαζιού (μετά τα burgers).


Κατά τον Γιώργο και την Κατερίνα, το τέλειο burger πρέπει να έχει τρία στοιχεία: 1. μπιφτέκι από καθαρό κρέας, ψημένο σωστό με μοναδικό συστατικό εκτός από τον κιμά, το αλάτι, καθώς οφείλει να είναι ουδέτερο για να πάρει τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά –τα λαχανικά και τη σος. 2. το σωστό ψωμί, εκείνο που είναι μαλακό, αλλά ταυτόχρονα αρκετά… στιβαρό για να συγκρατεί όλα τα υλικά. 3. φυσικά, άψογη πρώτη ύλη. Εδώ είναι που παίζεται όλο το παιχνίδι.


Στον κατάλογο θα βρεις 20 λαχταριστά burgers χωρισμένα στις κατηγορίες “Beef Patties”, “Pulled Pork”, “Chicken” , “Veggie” και “Vegan”. Και τι burgers είναι αυτά… Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει το Monster το σωστό (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, chili con carne, cheddar sauce, chili maygo, iceberg, τηγανητό αυγό & crispy κολοκυθάκι σε pretzel bun- €10), το “Bulbous Creation” με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, (φανταστικό!) άσπρο λουκάνικο, BBQ sauce, iceberg, ντομάτα, crispy onions & fondue τυριών σε pretzel bun (€9), το “Poobah” με pulled pork (σιγομαγειρεμένο για 6 ώρες παρακαλώ), με bacon, iceberg, αγγούρι, beer sauce, chili mayo και crispy κρεμμύδια σε pretzel bun (€7) και το best seller από την εποχή του Monster Burgers στον Χολαργό “Baconator” με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, bacon, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, πίκλες, μαγιονέζα και μουστάρδα (€7). Οι εντυπώσεις μου; Ψωμάκι: τέ-λει-ο! Συνδυασμοί υλικών: αρκετά πρωτότυποι και απολαυστικοί. Μπιφτέκι: ωραία ψημένο, με πραγματικά καλό κρέας και μια σχεδόν σπιτική γεύση. Να πας; Τρέχοντας!


Θα βρεις και ωραίες μπίρες (μεταξύ των οποίων την ωραιότατη κρητικιά draft «αιξ», που εμφανίστηκε πρώτη φορά εδώ), μια draft Μαργαρίτα και αρκετά συνοδευτικά (μη φύγεις χωρίς ολόφρεσκες πατάτες με truffle mayο, στο λέω, θα χάσεις!). Για γλυκάκι υπάρχουν τα φοβερά μπισκότα του I Cake You, που μπορείς να τα συνδυάσεις ΚΑΙ με παγωτό μηχανής για να γίνει ο χαμός, ο σωστός.



Να πω τέλος ότι η ονομασία “Monster” παραπέμπει στο μέγεθος των burgers που οφείλει να είναι «τόσο μεγάλο που μοιάζει τερατώδες» και ότι σύμφωνα με τον Γιώργο «αν θες να νιώσεις όλη την εμπειρία “Monster” πρέπει να παραγγείλεις το ομώνυμο burger: ανήκει σε εκείνο το είδος burger, που το δαγκώνεις, τρέχουν σάλτσες από παντού, και μετά πας για αλλαγή ρούχων…». Κι έτσι ξέρεις ότι είσαι στο σωστό μπεργκεράδικο…


Πηγή: ATHENS VOICE




39 views0 comments
bottom of page